• magunkról
  • szolgáltatásaink
  • referenciáink
  • kapcsolat
  •  barátaink

Tisztelettel köszöntöm Önöket weboldalamon!

 

Imre Pál lakatosmester vagyok, 1949-ben születtem. 1973-ban másodállású kisparosként indult a vállalkozásom. "Sódertől a kulcsátadásig elkészítem a kerítését!" - szólt az apróhirdetés az akkori Esti Hírlapban. Az általános igényeknek megfelelően gépfonatos, esetleg hagyományos polgári Haidecker hullámos fonatú kerítésbetétek és kapuk készültek kevés kovácsolt díszítő elemmel.

 

1977-ben lakatosmesteri vizsgát tettem. 1979-ben életkörülményeim változásával, lakatosszakmámnál maradva más irányú fémtömegcikkek gyártásával, bizsualkatrészek készítésével kezdtem foglalkozni. Ez a pályamódosítás sokirányú tapasztalatot adott a fémmegmunkálás számtalan lehetőségéről.

 

Alapszakmámat nem feladva, az addig eltelt közel 10 év kellő ismertséget, elismerést hozott. 1989-ben részt vállaltam a Budapesti V. kerületi Luxus Áruház felújításában. A portál vörösrézlemezekből készült díszítőelemei, belső főlépcső szecessziós sárgarézkorlátja, sárgaréz bútorai képezték a megbízásom fő részét. 1992-ben a német Triebenbacher céggel kerültem kapcsolatba, különböző akantus leveleket, rozettákat, virágokat gyártottunk precíziós öntéssel. 1997-ig folyamatosan szállítottunk Veldingbe. 1994-ben megkerestek az akkori Metrober műemléki tervezőirodájától, így 1995 tavaszáig elkészítettük és felépítettük a Budapest V. kerületi Károlyi-kert kerítését és egyéb kiegészítő belső térelválasztó elemeit. Ugyanebben az évben ill. a következő időszakban az alábbi események, munkák jöttek létre, természetesen a teljesség igénye nélküli felsorolásban: A Milleneumi kisföldalatti felújításában is részt vettem, peronelválasztó korlátokat, kovácsoltvas szeméttárolóit készítettem. Elkészítettük a Budapest XIV. kerületben a Báthory István park kerítésrácsozatát, emellett ugyanebben az időben már számos magánmegrendelőnek is dolgoztam. Munkakapcsolatba kerültem egy USA-beli, dallasi céggel. Különböző méretű és mintázatú korlátelemeket gyártottunk, több hajókonténert megtöltve. Üzleti megfontolásból az amerikai vállalattal 2 év elteltével szerződést bontottam.

 

 

Közben, referenciáim révén megismerkedtem egy jónevű építésszel, melynek kapcsán ajánlottak két, budapesti VI. kerület Benczúr utcai palota műlakatos munkáira, ill. a tervezéstől a kivitelezésig valamennyi lakatosmunkát megkaptam: kerítés, korlát, téli tetőkert, szökőkút és térplasztika munkálatait végeztem. Időközben kapcsolatba kerültem egy osztrák építésszel is, így több bécsi díszműkovács munkát kaptam tervezéstől kivitelezésig. Dolgoztam Bécs kertvárosi részén Grincingben és a Gürtelen is. Megismerkedtem egy dán befektetővel is, aki emeletráépítést valósított meg a Budapest VI. kerület, Andrássy út 5-ben. Itt a főlépcső korlát, függőfolyosó korlát, féltető konzol elkészítését, beépítését végeztük.

 

A szakmámat szeretem és remélem tudom is, de a legjobban annak örülök, hogy erről Önök is meggyőződhetnek ha megtekintik referenciáimat.

 

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

 

Imre Pál, lakatosmester

kovácsoltvas kapu, kovácsoltvas kerítés, lakatosmester, díszműlakatos, lakatos, díszműkovács, korlát, ablakrács, előtető, lépcső, biztonsági rács, bútor, kapu tervezés, kapu kivitelezés, kerítés tervezés, kerítés kivitelezés, engedélyeztetés, díszműkovács felújítás, díszműkovács tervezés, díszműkovács kivitelezés, kovácsoltvas kapu kivitelezése, kovácsoltvas kerítés kivitelezése, valódi kovácsoltvas, lakatos és díszműkovács munka, kovácsoltvas kerítés engedélyeztetése, díszműlakatos kovácsoltvas kapu kerítés felújítása, kovácsoltvas kerítés tervezés, kovácsoltvas kapu tervezés